Нещата вървят натам да се овладее Здравната каса и да се

...
Нещата вървят натам да се овладее Здравната каса и да се
Коментари Харесай

Дечо Дечев: Здравната каса се овладява напълно

Нещата вървят натам да се овладее Здравната каса и да се насочат финансовите потоци вярно. Това съобщи в неделя по " Нова " някогашният шеф на НЗОК доктор Дечо Дечев, шеф на УМБАЛ " Св. Иван Рилски ". 

По думите му, финансов кръг владее опазването на здравето, започнало е от времето на ГЕРБ, Ананиев с представител Жени Начева.  

Огромни финансови средства се разпределят към бенефициенти, т.е. лечебни заведения.

За проблема с двете оставки в Здравната каса, той съобщи, че и Политическа партия и ГЕРБ ги устройва, те ръководят и сега. Човекът на Политическа партия може да е талантлив банкер, само че му би трябвало време да се ориентира. Предложението на ГЕРБ е човек, който може по верния метод да насочва финансови потоци, сподели още той. 

Управителят на НЗОК беше пожертван и това няма да се отрази добре на работата на Касата. Това е мнението на Михаил Околийски, заместник-министър на здравеопазването и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК.

Той изясни, че определеният шеф Станимир Михайлов се е оказал " един доста логичен човек " и с него се е работело доста добре в Надзора. Създаден е един доста уравновесен бюджет на Здравната каса, за който всички сътрудници и опозицията споделят, че в него има първи проблясъци на доста положителни политики.

Припомняме, че шефът на НЗОК Станимир Михайлов и подуправителят проф. Момчил Мавров подадоха оставките си в деловодството на Народното събрание преди дни, след напрежението сред ГЕРБ и ПП/ДБ по отношение на избирането на подуправителя Мавров.

Оттеглянето на двамата беше поискано по-рано от партиите, които поддържат държавното управление, като от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС оповестиха, че по този начин изглаждат разногласията си.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР